Groenverklaring voor Cluster IV fase 3

19 maart '21

Goed nieuws voor iedereen die een woning op het oog heeft in Cluster IV fase 3. De woningen in deze fase krijgen namelijk een groenverklaring. Met deze verklaring is het mogelijk om bij diverse hypotheekverstrekkers extra rentekorting te krijgen op je hypotheek. Zoals bijvoorbeeld bij de groenhypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen? We vertellen je er graag meer over.

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in Cluster IV fase 3. Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. 

GroenHypotheek

Rabobank Noord Limburg is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor deze woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode van 10 jaar een korting op de hypotheekrente. Neem voor meer informatie contact op met Rabobank Noord Limburg. Zij helpen je graag verder. Ook kan de Rabobank je voorzien van een financiële check. Dit kan in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Klik op onderstaande button voor meer informatie over de financiële check.

Rabobank Noord Limburg
Noorderpoort 15
5916 PF Venlo
(088) 722 66 00
financieeladvies.noord-limburg@rabobank.nl

Financiële check
  Financiële check
  Bekijk de woningen