De voordelen van wonen met een EPC van 0

16 juni '20

Veel woningen worden verkocht met een EPC van 0,4 of 0,26. Maar wist je dat de woningen in Aan den Heuvel een EPC hebben van 0? Hierdoor heb je onder andere zéér lage energiekosten. Ontdek alle voordelen!

image alt

Energieneutraal wonen

In dit project zijn alle woningen energieneutraal (ook bekend als een EPC van 0 of een energie-nulwoning). Dit houdt in dat de energie die je verbruikt - voor o.a. verwarming van je woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die je bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt ongeveer gelijk zijn. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten. Je hebt alleen nog te maken met de stroomkosten voor bijvoorbeeld wasmachine, droger en televisie.

Wat betekent EPC?

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat.

image alt

Waarom een EPC van 0 beter is dan een hoger EPC

Veel woningen worden verkocht met een EPC van 0,26 of 0,4. Hoe lager de EPC, hoe beter.

  • Een lagere EPC betekent lagere energiekosten
  • Met een EPC van 0,4 of lager kom je in aanmerking voor hypotheekvoordelen, zoals de Duurzaamheidskorting van de Rabobank
  • De woning heeft duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming

Bekijk duurzaamheidskorting
Klaar voor de toekomst Meer over duurzaamheid
Hier wonen Bekijk woningen